Kauriiden elintavat

Siirry alas

Kauriiden elintavat

Viesti kirjoittaja Katkeransuloinen lähetetty Ti Joulu 18 2012, 07:04

Pienoinen info valkohäntäpeurojen elintavoista tässä roolipelissä. Jokainen hahmo on yksilö, mutta tämä tiedot saattavat olla tarpeen ei-ennen-kauriilla-pelanneen henkilön avuksi.

Käyttäytyminen
Roolipelissä on mahdollista pelata joko laumallisella tai laumattomalla valkohäntäpeuralla. Peurat on luokiteltu tiettyihin laumoihin, mutta ne liikkuvat yleensä yksin laumansa alueilla. Yleisesti valkohäntäpeura on yöeläin, mutta liikkuu myös päivisin. Valkohäntäpeura on saaliseläin, joten se näkyy sen vaistonvaraisessa käyttäytymisessä rauhallisella ja hiljaisella liikkumisella.

Laumassa jäsenet varoittavat toisiaan, eli muita peuroja tömäyttämällä etusorkkansa terävästi maahan. Valkohäntäpeura nostaa häntänsä aina ylös silloin, kun se havaitsee jotakin epäilyttävää, tuntee itsensä uhatuksi tai on kiihtyneessä mielen tilassa, tai silloin kun se pakenee uhkaavaa vaaraa. Valkoinen häntä toimii muille peuroille näkyvänä varoitusmerkkinä.

Etelä-Amerikassa valkohäntäpeurilla on monia luontaisia vihollisia. Erityisesti yksin liikkuvalle peuralle ovat haitaksi lähimetsissä vaanivat puumat, sudet ja harmaakarhut. Laumassa tai lauman alueilla liikkuvat peurat harvoin törmäävät heidän luontaisiin vihollisiin, sillä peurat asuvat hyvin laajalla ja rauhallisella alueella jonne luontaisilla vihollisilla ei ole mitään asiaa tulla. Lisäksi laumassa liikkuminen tuo turvallisuuden tunnetta.

Ravinto
Valkohäntäpeura aterioi herättyään ensi kerran aamunsarastuksen aikoihin ja toistamiseen illalla, ja jatkaa ruokailua usein yöhön asti. Valkohäntäpeurojen ravinto koostuu monenlaisista kasveista ja kasvinosista, kuten heinistä, ruohoista, varvuista, pensaiden ja puiden lehdistä, viljanjyvistä, tammenterhoista, marjoista ja omenoista sekä sienistä. Valkohäntäpeurat eivät ole nirsoja eläimiä, joten kaikki vihreä ravinto usein kelpaa.

Lisääntyminen
Valkohäntäpeurat ovat usein moniavioisia, eli ne saattavat avioitua useamman uroksen- tai naaraan kanssa ja saada monta jälkeläistä. Tässä roolipelissä olisi kuitenkin suotavaa valita hahmolle yksi oikea kumppani, mutta sillä saa/täytyy olla halutessaan toisen olemassa olevan hahmon tai NPC-hahmon kanssa tulevia tai aikaisempia jälkeläisiä.

Realisuudesta poiketen roolipelissä on mahdollista minä vain vuodenaikana 'teetätyttää' naaraspuoliselle valkohäntäpeuralle vasan tai vasoja. Normaalisti valkohäntäpeura naaraat saavat 1-2, tai joskus jopa 3 vasaa, mutta toivottua olisi, että ensimmäistä kertaa vasovat saisivat vain yhden vasan. Myöhemmällä iällä vasojen määrä voi olla 2 tai 3.
avatar
Katkeransuloinen
Admin
Admin

Viestien lukumäärä : 1480
Join date : 17.12.2012
Paikkakunta : Pääkaupunkiseutu

http://www.haivahdys.arkku.net/

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Kauriiden elintavat

Viesti kirjoittaja Katkeransuloinen lähetetty To Tammi 24 2013, 02:50

24.1
Päivitetty!
» Seuranhaku » Aikajanat » Suhteet »
Tulossa:
avatar
Katkeransuloinen
Admin
Admin

Viestien lukumäärä : 1480
Join date : 17.12.2012
Paikkakunta : Pääkaupunkiseutu

http://www.haivahdys.arkku.net/

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa